ST. GEORGE’S – ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ 1 – 4 και πρόκριση στους 16 του κυπέλλου ΠΟΑΣΠ

ST. GEORGES – ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ 1 – 4

Με εντυπωσιακό τρόπο συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση της Ομάδας μας. Αυτή την εβδομάδα δεν είχαμε αγώνες Πρωταθλήματος αλλά Κυπέλου. Στο ουδέτερο Κοινοτικό Στάδιο της Τάλας, η Ομάδα μας αντιμετώπισε την τυπικά γηπεδούχο ομάδα των Βρετανών, St. Georges.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Ομάδα μας προετοιμάστηκε με κάθε σοβαρότητα για το παιχνίδι που ήταν και το πρώτο για το θεσμό του Κυπέλου στην φετεινή χρονιά. Στα θετικά ήταν η επανεμφάνιση του Διονύση μετά από την τιμωρία του στην 2η αγωνιστική και η επιστροφή από την Ελλάδα του Νταβίντ. Στα αρνητικά ήταν η απρόσμενη απουσία του Σόουζα λόγω ασθένειας.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ. Μόλις στο 2ο λεπτό είχαμε την ανατροπή του Αναστάση από τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας. Η περίπτωση ‘μύριζε’ κόκκινη κάρτα αλλά ο διαιτητής κ. Ο. Ζαχαρία θεώρησε ότι ο τερματοφύλακας δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης στην φάση και αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα και τον καταλογισμό του πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Αρχηγός μας Γιάννης Μιρίδης ο οποίος παρά την προσπάθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα σημείωσε το 0-1.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι στα μέτρα μας. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο και οι επιθέσεις ήταν κατά κύματα. Νέα πνοή έδωσε στην Ομάδα μας η παρουσία του Νταβίντ ο οποίος παρά την αγωνιστική αποχή 8 μηνών στην Ελλάδα, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι ίσως είναι ο παίκτης που ο κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

Η συνεχής πίεση έφερε και το 2ο τέρμα στο 17’. Μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Νταβίντ από τα αριστερά και αφού ‘άδειασε’ την αντίπαλη άμυνα έδωσε γκολ στο πιάτο στον Γιάννη Μιρίδη ο οποίος σημείωσε το 0-2 και το 2ο προσωπικό του γκολ.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε και ο έλεγχος ήταν πλήρης. Η ομάδα του St. Georges κατάφερε να μπει όμως ξανά στο παιχνίδι στο 27ο λεπτό μετά από λάθος στην άμυνα μας και κοντινό δυνατό σουτ έγινε το 1-2. Αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι στο 30’ κατάφεραν να αποκαταστήσουν την τάξη με απευθείας φάουλ του Κουράμ ο οποίος από 40 μέτρα (!) κατάφερε να ξεγελάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να σημειώσει το 1-3.

Πραγματικά όμορφο γκολ το οποίο εκτός από την ποιότητα του είχε και λίγη δόση τύχης αφού ο τερματοφύλακας δεν κατάφερε να υπολογίσει την πορεία της μπάλας. Το τέρμα ήταν το ότι καλύτερο για τον νεαρό Κουράμ ο οποίος από την ημέρα που ήρθε στην ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ τα δίνει όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή στο κέντρο της Ομάδας μας.

Στο 1-3 ο νεαρός τερματοφύλακας μας Γρηγόρης έκανε εξαιρετική απέκρουση σε εξ’ επαφής σουτ. Ο Γρηγόρης γίνεται σε κάθε παιχνίδι όλο και καλύτερος και έχει προσδώσει το αίσθημα της σιγουριάς στην Ομάδα μας. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και με την παρουσία του μας εκπλήσει θετικά κάθε εβδομάδα. Είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χάθηκαν ακόμα 2-3 καλές ευκαιρίες για να αυξήσουμε τον δείκτη του σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο είχαμε πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Οι αντίπαλοι έμειναν με 10 παίκτες στο 52’ αφού αντίπαλος ποδοσφαιριστής δέκτηκε 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 60’ ο Αναστάσης έκανε το 1-4 μετά από μπαλιά – και πάλι του Νταβίντ. Παλληκαρίσιο γκολ για τον πρώτο μας σκόρερ ο οποίος κέρδισε την μπάλα μέσα από δύο αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Κανείς δεν υστέρησε από την Ομάδα μας. Αποκάλυψη ο Τάσος ο οποίος λόγω της απουσία του Σόουζα έπαιξε στο κέντρο της άμυνσα μαζί με τον Νίκο και μαζί έδιναν σιγουριά. Σταθερός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Παύλος ο οποίος παίζοντας στο δεξί άκρο έκανε φοβερή εμφάνιση. Ο Πόλο ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ έκανε και κάποιες επελάσεις βοηθώντας τον Νταβίντ. Ανεξάντλητες εμπνέυσεις από τον Αλέξανδρο Τσοποτζίδη και σιγουριά στο κέντρο από Μιρίδη, Διονύση και Κουράμ. Οι Θέμος, Γιώργος και Ηλίας έδωσαν λύσεις και ανάσες την ώρα που χρησιμοποιήθηκαν.

Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή 11-11-2012 στις 2.30 μ.μ. στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Στόχος η καλή εμφάνιση και η νίκη.

Ευχαριστούμε την Τάλα για την παραχώρηση του όμορφου Γηπέδου της, κάτι για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια. Καλή συνέχεια ευχόμαστε στους φίλους της ομάδας του St. Georges.