5 ΧΡΟΝΙΑ Α.Π.Ο. ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 – 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Συμπληρώνονται τη 01 Ιουνίου 2014 πέντε χρόνια από τη ίδρυση του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.

Η απόφαση για τη ίδρυση του ομίλου προέκυψε ως αναγκαιότητα για να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στα κοινά της εκτοπισμένης κοινότητας του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας,στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα , αλλά παράλληλα να προσφέρει ένα ανοικτό και δημοκρατικό σωματείο στη κοινότητα μακριά από στεγανά και αποκλεισμούς.

Κύριοι στόχοι τέθηκαν εξ`αρχής η δραστηριοποίηση κύρια στον πολιτιστικό και αθλητικό τομέα , συντηρώντας και προβάλλοντας τα ήθη και έθιμα της κοινότητας αλλά παράλληλα προσφέροντας δυνατότητα έκφρασης των νέων. Υπηρετωντας πάντα τον κύριο σκοπό : Τη Ελευθερία της Πατρίδας και τη Επιστροφή στη Πατρώα Γη.

Η ιδρυτική συνέλευση του Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά έλαβε χώρα στο κέντρο Καντάρα στη Κοφίνου. Από τη πρώτη χρονιά λειτουργίας του ομίλου -2009- και σε συνεργασία με το σωματείο ΑΜΟ Κοφίνου συστάθηκε ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών με τη ονομασία ΑΜΟΚ-Χρυσομηλιά με συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΚΟΠ. Από τη ποδοσφαιρική περίοδο 2010-11 η ομάδα συνεχίζει τη λειτουργία της ως Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας με αδιάλειπτη παρουσία στις διοργανώσεις της ΚΟΠ και με σημαντικότερη διάκριση της , τη ανάδειξη της ως Ομάδας Ηθους τη περίοδο 2011-12.Σημαντική είναι επίσης η συμβολή στις εθνικές ομάδες γυναικών και νεανίδων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η μόνη προσφυγική ομάδα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.Από τη περίοδο 2013-14 η ομάδα αγωνίζεται στο Καλογεροπούλειο στάδιο Μέσα Γειτονιάς.Προηγουμένως η ομάδα αγωνίστηκε διαδοχικά στο κοινοτικό γήπεδο Δρομολαξιάς και στο δημοτικό στάδιο Λευκάρων.

Τη ποδοσφαιρική περίοδο 2010-11 λειτούργησε στη Πάφο η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών του ομίλου με ένταξη της στο πρωτάθλημα της ΠΟΑΣ Πάφου.Από τη πρώτη χρονιά η ομάδα κέρδισε τη άνοδο της στο πρωτάθλημα Α` κατηγορίας όπου αγωνίζεται με επιτυχία. Εδρα της ομάδας είναι το δημοτικό γήπεδο στη συνοικία Μουττάλου. Στη Πάφο λειτουργεί παράλληλα και ακαδημία νέων.

Εντονη και συνεχής είναι επίσης η δραστηριότητα του ομίλου στο πολιτιστικό τομέα. Από το 2010 λειτουργεί στη Λεμεσό χορευτικό συγκρότημα , με συνεχή παρουσία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ως έδρα του το συγκρότημα χρησιμοποιεί το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας.

Αναπτύσσονται επίσης και άλλες δράσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικά αφιερώματα , χοροεσπερίδες, αιμοδοσίες, οργανωμένες επισκέψεις των τμημάτων του ομίλου στη κατεχόμενη πατρίδα μας , βραβεύσεις ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού κ.λ.π.

Παράλληλα ο όμιλος έχει αναπτύξει κοινές πρωτοβουλίες με άλλους φορείς . Αναφέρονται χαρακτηριστικά , η καθιέρωση του Τουρνουά Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ενωση Ποντιακών Συλλόγων Κύπρου , το Συναπάντημα Αλληλεγγύης με το σωματείο Δικέφαλος Χάρτζιας , η συμμετοχή στη Γιορτή του Κατακλυσμού Επαρχίας Κερύνειας , η συμμετοχή σε πολιτιστικά Φεστιβάλ στο εξωτερικό , η πραγματοποίηση διεθνών φιλικών ποδοσφαιρικών συναντήσεων κ.λ.π.. Συνεχής είναι επίσης η προσπάθεια για συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της κοινότητας Αγίου Αμβροσίου, των γειτονικών κοινοτήτων Χάρτζιας και Καλογραίας ,της υπόλοιπης επαρχίας της Κερύνειας καθώς και των περιοχών όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Για πιο σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των μελών και φίλων του ο όμιλος έχει λειτουργήσει από το 2011 τη δική του ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.chrysomilia.com ενώ παράλληλα διαθέτει και τη δική του σελίδα στο facebook ( ChrysomiliaAgiouAmvrosiouKerinias ).

Βασικός στόχος του Δ.Σ. παραμένει η δημιουργία προσωρινού οικήματος του ομίλου στη προσφυγιά για στέγαση όλων των τμημάτων και τη παραπέρα ανάπτυξη της δραστηριότητας του.

Με τη ευκαιρία το Δ.Σ. του Ομίλου απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη και φίλους του για τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στη λειτουργία του . Ιδιαίτερα ευγνώμονες ευχαριστίες εκφράζονται στους χορηγούς του ομίλου ,χάριν στη στήριξη των οποίων γίνεται κατορθωτή η λειτουργία των τμημάτων.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. Α.Π.Ο ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ