37 χρόνια Κατοχής

13 Αυγούστου 2011                                                                     

Συμπληρώνονται στις 14 Αυγούστου 2011, 37 ολόκληρα χρόνια από τη ολοκλήρωση του δίδυμου εγκλήματος σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας .Του προδοτικού χουντο-φασιστικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου και της 14ης Αυγούστου 1974 . 37 χρόνια από τη δεύτερη και καταστροφικότερη φάση της τουρκικής εισβολής, που ανάγκασε και μας να εγκαταλείψουμε τη ευλογημένη Γη του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας

Χρόνια πόνου για τον όλεθρο που σκόρπισαν στη κυπριακή γη, οργής για τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού αλλά και αγώνα για τη απαλλαγή από τη τουρκική κατοχή των εδαφών της πατρίδας μας

Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας καταδικάζουμε το χουντοφασιστικό, προδοτικό πραξικόπημα που στράφηκε ενάντια στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ`. Η κατάλυση της Δημοκρατίας από τα εγκληματικά στοιχεία της ΕΟΚΑ Β` και τα λοιπά ξενοκίνητα όργανα αποτέλεσε τη “ιδανική“ αφορμή για τη Τουρκία να εισβάλει στο πολύπαθο νησί μας και να εφαρμόσει τα από πολλών χρόνων σχέδια της για κατάληψη μέρους της πατρίδας μας και προώθησης της διχοτόμησης της.

Καταδικάζουμε με βδελυγμία τη αιμοβόρα λαίλαπα του Αττίλα, που σκόρπισε τη συμφορά και τη ερήμωση στη μαρτυρική Γη μας , που έκαψε τις καρδιές μας, που μαύρισε τις ψυχές μας , που άφησε στο διάβα της αγνοούμενους, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους . Που εξακολουθεί 37 χρόνια μετά να μας στερεί το ιερό δικαίωμα της απόλαυσης της Γης μας και των κόπων μας.

Στρέφουμε το βλέμμα μας στις μαρτυρικές οικογένειες των συγχωριανών μας,  που αγνοούνται από το μαύρο εκείνο “Καλοκαίρι“, και απευθύνουμε σ`αυτές και όλες τις οικογένειες των αγνοούμενων της Κύπρου, μήνυμα συμπάθειας, αγάπης θαυμασμού καθώς και συμπαράστασης στο αδιάκοπο μαρτύριο τους αλλά και στον αγώνα για διευκρίνιση της τύχης ενός εκάστου εξ`αυτών.

Διαβεβαιώνουμε τους συγχωριανούς μας ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στον αγώνα για οριστική δικαίωση του λαού και της πατρίδας μας, απαιτώντας τη απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και τη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Ομιλος “ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ`  στέλνει μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλους τους συγχωριανούς, όλους τους Κερυνειώτες και όλους τους πρόσφυγες και διακηρύσσει τη βούληση και αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να αξιωθούμε να δούμε τον Αγιο Αμβρόσιο και όλα τα εδάφη της πατρίδας μας ελεύθερα και μια Κύπρο και πάλι ενωμένη.

 

Δ.Σ. Α.Π.Ο. ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ