1ο Τουρνουά Φιλίας και Συνεργασίας

10 Ιανουαρίου 2010

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε τη Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου CYPRIA MARIS στη Πάφο, το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Φιλίας & Συνεργασίας που διοργάνωσαν από κοινού ο Αθλητικός Πολιτιστικός Ομιλος Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και η Ενωση Αθλητικών Συλλόγων Ποντίων Κύπρου.

Το Τουρνουά ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια από τη ίδρυση του Ελληνικού Γυμνασίου Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και σ`αυτό συμμετείχαν τα σωματεία Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας , Αετός (Πάφου), Α.Π.Ο.ΕΛ. (Πάφου), Βυζαντινός (Λεμεσού), Σπάρτα(Λευκωσίας) και Τριαλέτι (Λάρνακας).

Οι ομάδες που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τριών και οι πρώτοι των δύο ομίλων αγωνίστηκαν στον τελικό.

Στον μεγάλο τελικό η ομάδα της Χρυσομηλιάς επικράτησε του Βυζαντινού με 1-0 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Επαθλα απονεμήθηκαν τόσο στη πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια όσο και στις ομάδες που συμμετείχαν καθώς και στον πρώτο σκόρερ του τουρνουά.

Το Τουρνουά παρακολούθησε με ζωηρό ενδιαφέρον πλήθος κόσμου ενώ σ`αυτό παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΑΚΕΛ Κερύνειας κ. Κλαύδιος Μαυροχάννας.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτων σε χαιρετισμό τους προς τους συμμετέχοντες τόνισαν ότι το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά εγκαινιάζει μια περίοδο συνεργασίας και φιλίας σε όλους τους τομείς : αθλητικό , κοινωνικό , πολιτιστικό. Για προώθηση αυτού του σκοπού οι εκπρόσωποι των δύο φορέων πραγματοποιούν ήδη κοινές συναντήσεις και επαφές.