Τιμήθηκε η α. Ελένη Βλάχου

05.12.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και σε μια σεμνή και αντάξια των αγώνων της τελετή , το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, τίμησε τη Αγωνίστρια, “Μάνα των Αγνοουμένων“ αείμνηστη Ελένη Βλάχου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λύσης “Παύλος Λιασίδης“, στον προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερό, στη Λάρνακα.

Τη εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, η κ. Αντρη Κουλία, μέλος Ε.Γ. του ΔΗ.ΚΟ., ο Δήμαρχος Λύσης κ. Συμεών Παστός, ο Αντιδήμαχος Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου, ο κοινοτάρχης Μύρτου κ. Ανδρέας Αθανασίου, ο τέως προιστάμενος της Υπηρεσίας Αγνοουμένων κ. Θεόφιλος Θεοφίλου, ο Γραμματέας της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου, η ηρωική δασκάλα Ελένη Φωκά, συγγενείς αγνοουμένων και πολλοί φίλοι και εκτιμητές των αγώνων της α. Ε. Βλάχου, που κατέκλυσαν τη αίθουσα.

Σύντομη εισαγωγή στο πρόγραμμα έγινε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κ. Σ. κ. Ανδρέα Προδρόμου. Κύριος ομιλητής στη εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας κ. Σάββας Ξιούρης ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Λύσης κ. Συμεών Παστός, ο Αντιδήμαχος Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου και ο Γραμματέας της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου. Αντιφώνηση εκ μέρους της οικογένειας έγινε από την εγγονή της α. Ελένης, Αντρη Χατζημπέη.

Ακολούθως, σε κλίμα συγκίνησης, απονεμήθηκε από το Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου , μεταθανάτια τιμητική διάκριση στη α. Ελένη Βλάχου .

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν αμοντάριστα αποσπάσματα από συνέντευξη της α. Ελένης Βλάχου στη δημοσιογράφο του ΡΙΚ κ. Ελενα Χαραλάμπους, η οποία παρευρέθηκε και προλόγισε τη προβολή.

Το πρόγραμμα έκλεισε με εξαιρετική εκτέλεση ύμνων και τραγουδιών από τη χορωδία “Γιάγκου Σουρουλλά“ Δήμου Λύσης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Κουλλεπού.

Το Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με τη παρουσία τους την α. Ελένη Βλάχου και στους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευγνώμονες ευχαριστίες εκφράζονται στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης καθώς και τη εξαιρετική χορωδία “Γιάγκου Σουρουλλά“, για τη παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου, τις διευκολύνσεις και τη συνεισφορά τους στη επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Εκ του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας