Τελετή Αδελφοποίησης Γυμνασίων Κερύνειας με Γυμνάσιο Πλατύ

Εκδήλωση αδελφοποίησης του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς με τα κατεχόμενα Γυμνάσια Κερύνειας, Λαπήθου και Αγίου Αμβροσίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 η τελετή αδελφοποίησης του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς με τα κατεχόμενα Γυμνάσια Κερύνειας, Λαπήθου και Αγίου Αμβροσίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης «Κερύνεια» του Γυμνασίου Πλατύ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πόλης και Επαρχίας Κερύνειας και το Σύνδεσμο Γονέων του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Πλατύ Αγλαντζιάς και σε αυτή παρευρέθηκαν  εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Μητροπολίτης Κερύνειας, Κερυνειώτες Βουλευτές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Κατεχόμενων Δήμων μας, εκπρόσωποι των Σχολικών Εφορειών των Κατεχομένων Σχολείων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος και μέλη της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς και άλλοι επίσημοι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμούς από το διευθυντή του Γυμνασίου, τον Μητροπολίτη Κερύνειας, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Επαρχίας Κερύνειας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής καθώς και αφιέρωμα στα τρία Γυμνάσια της Κατεχόμενης Επαρχίας με τη συμμετοχή μαθητών με καταγωγή την Επαρχία Κερύνειας. Το αφιέρωμα για το κατεχόμενο Ελληνικό Γυμνάσιο Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας παρουσίασε ο Γραμματέας της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας κ. Ανδρέας Προδρόμου. Οι Δήμαρχοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά μίλησαν επίσης για τους κατεχόμενους Δήμους τους και έδωσαν στους μαθητές σημαντικά μηνύματα και πληροφορίες για το έργο και την αποστολή των κατεχόμενων Δήμων μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πλατύ μαζί με τους Προέδρους των Σχολικών Εφορειών Επαρχίας Κερύνειας υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Γυμνασίου Πλατύ με τα Γυμνάσια της Επαρχίας Κερύνειας. Εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας το πρωτόκολλο υπέγραψε ο Πρόεδρος κ. Σάββας Ξιούρης