Τελέστηκε το Εθνικό Μνημόσυνο Μιχαήλ Φτωχού

10.03.2014

Ανακοίνωση

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΣΟΣΥΝΟ ΜΙΧΑΗΛ Α. ΦΤΩΧΟΥ

Τελέσθηκε, την Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πάνω Λευκάρων, το Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Μιχαήλ Α. Φτωχού, Αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Αιρετού Μέλους του Συμβουλίου Βελτιώσεως και της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, που δολοφονήθηκε άνανδρα το βράδυ της 5ης Μαρτίου 1971.

Το Εθνικό Μνημόσυνο διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο ,τη Σχολική Εφορεία Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και την οικογένεια του αείμνηστου Μιχαήλ Α. Φτωχού. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ.Γιαννάκης Ομήρου.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Ευρωβουλευτής κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους , οι βουλευτές Κερύνειας κ.κ. Μάριος Μαυρίδης και Πάμπος Παπαγεωργίου , ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σάββας Ξενοφώντος και ο τέως Δήμαρχος Λευκάρων κ.Ανδρέας Σώσειλος. Παρέστησαν επίσης οι τοπικές αρχές των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου , Χάρτζιας και Καλογραίας.

Στεφάνια κατατέθηκαν, από τον Πρόεδρο της Βουλής ,τα κόμματα ΑΚΕΛ , ΔΗΣΥ και Κ.Σ. ΕΔΕΚ τον Δήμαρχο Λευκάρων,τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίου Αμβροσίου ,Χάρτζιας και Καλογραίας, τη Σχολική Εφορεία Αγίου Αμβροσίου ,το ΑΚΕΛ Αγίου Αμβροσίου, το ΔΗΚΟ Αγίου Αμβροσίου, τη εκκλησιαστική επιτροπή Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Λευκάρων, τα σωματεία «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος» , Α.Π.Ο. «Χρυσομηλιά» Αγίου Αμβροσίου , το Κ.Ν.Προμηθέας Αγίου Αμβροσίου, τη ΣΠΕ Αγίου Αμβροσίου ,τη οικογένεια των Ηρώων της Δημοκρατίας και Ελευθερίας Αθανάση και Γιαννάκη Γεωργίου από τη Αμαργέτη, τη οικoγένεια Μ. Κυθραιώτη τη οικογένεια Ν.Κιουπτσή και εκ μέρους της οικογένειας του Ηρωα από τη σύζυγο του , Αντριάνα Φτωχού.

Η τελετή του μνημοσύνου έληξε με τον Εθνικό Υμνο.

Μετά τη λήξη του Μνημοσύνου οι διοργανωτές παρέθεσαν δεξίωση σε κέντρο στον Κάτω Δρυ.

Με τη ευκαιρία οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμο Λευκάρων και τη Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού για τη φιλοξενία καθώς και όσους παρευρέθηκαν στο Μνημόσυνο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκ του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας