Τελέστηκε το εθνικό μνημόσυνο για το Μιχάλη Φτωχού

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Αμβροσίου

11.03.2013

Ανακοίνωση

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΣΟΣΥΝΟ ΜΙΧΑΗΛ Α. ΦΤΩΧΟΥ

Τελέσθηκε, την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πάνω Λευκάρων, το Εθνικό Μνημόσυνο του Μιχαήλ Α. Φτωχού, Αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Αιρετού Μέλους του Συμβουλίου Βελτιώσεως και της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, που δολοφονήθηκε άνανδρα το βράδυ της 5ης Μαρτίου 1971.

Το Εθνικό Μνημόσυνο διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο ,τη Σχολική Εφορεία Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και την οικογένεια του αείμνηστου Μιχαήλ Α. Φτωχού. Του Μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτστος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Σάββας Ξιούρης , Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Ευρωβουλευτής κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους , ο βουλευτής Κερύνειας κ. Σοφοκλής Φυττής, ο τέως βουλευτήςΚερύνειας, κ. Κλαύδιος Μαυροχάννας, ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σάββας Ξενοφώντος και ο τέως Δήμαρχος Λευκάρων κ.Ανδρέας Σώσειλος. Παρέστησαν επίσης οι τοπικές αρχές των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου και Χάρτζιας.

Στεφάνια κατατέθηκαν, από τον Βουλευτή ΔΗΚΟ Κερύνειας κ. Σοφοκλή Φυττή, τον Δήμαρχο Λευκάρων, τη Κ.Ε. ΑΚΕΛ, το Κίνημα Οικολόγων, τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίου Αμβροσίου και Χάρτζιας, τη Σχολική Εφορεία Αγίου Αμβροσίου, το ΔΗΚΟ Αγίου Αμβροσίου, τις Λαϊκές Οργανώσεις Αγίου Αμβροσίου, τα σωματεία «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος» και «Ελεύθερη Χάρτζια», τον Α.Π.Ο. «Χρυσομηλιά» Αγίου Αμβροσίου, τη ΣΠΕ Αγίου Αμβροσίου, τη οικ. Μ. Κυθραιώτη, από τον αδελφό του α. Μιχαήλ Φτωχού, Ιωάννη εκ μέρους της οικογένειας και τη σύζυγο του α. Μιχαήλ Α. Φτωχού, Αντριάνα

Μετά τη λήξη του Μνημοσύνου οι διοργανωτές παρέθεσαν δεξίωση σε κέντρο στον Κάτω Δρυ.

Με τη ευκαιρία οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμο Λευκάρων και τη Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού για τη φιλοξενία καθώς και όσους παρευρέθηκαν στο Μνημόσυνο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν επίσης στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.

Εκ του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας