Τελέστηκε το Εθνικό Μνημόσυνο Γεώργιου Μ. Δράκου

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΔΡΑΚΟΥ

.

Τελέσθηκε, την Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, στον Ιερό Ναό Παναγίας Νεροφορούσας Πεντακώμου, το Εθνικό Μνημόσυνο του καταδρομέα Γεώργιου Μιχαήλ Δράκου από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας,ο οποίος έπεσε μαχόμενος τον Ιούλιο 1974, υπερασπιζόμενος την πατρώα γη στα κράσπεδα της Κερύνειας.

Το Εθνικό Μνημόσυνο διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και την οικογένεια του αείμνηστου Γεώργιου Μιχαήλ Δράκου . Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Παύλος Παπαγεωργίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Ηρωα στο προαύλιο της εκκλησίας. Στεφάνια κατατέθηκαν από τη μητέρα του Ηρωα, τη οικογένεια του Ηρωα, τη Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, τη Ε.Ε. ΔΗΚΟ Κερύνειας, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίου Αμβροσίου, Χάρτζιας και Πεντακώμου, τους συνδέσμους Αγωνιστών 1955-59, τον Α.Π.Ο. «Χρυσομηλιά» Αγίου Αμβροσίου, το Κ.Ν. Προμηθέας Αγίου Αμβροσίου και τη Τ.Ε. Λεμεσού του σωματείου «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος» καθώς και από φίλους και συγγενείς της οικογένειας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Υμνο.

Μετά τη λήξη του Μνημοσύνου προσφέρθηκε καφές στη οικία της μητέρας του Ηρωα.

Με τη ευκαιρία οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τη κοινότητα Πεντακώμου και τη Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι. Ν. Παναγίας Νεροφορούσας για τη φιλοξενία καθώς και όσους παρευρέθηκαν στο Μνημόσυνο.

Εκ του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας