Τελέσθηκε το Εθνικό Μνημόσυνο του Γεώργιου Μ. Δράκου

28.07.2014

Ανακοίνωση

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΣΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μ. ΔΡΑΚΟΥ

Τελέσθηκε, την Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014, στον Ιερό Ναό Παναγίας Νεροφορούσας Πεντακώμου, το Εθνικό Μνημόσυνο του καταδρομέα Γεώργιου Μιχαήλ Δράκου από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας,ο οποίος έπεσε μαχόμενος τον Ιούλιο 1974,υπερασπιζόμενος την πατρώα γη στα κράσπεδα της Κερύνειας.

Το Εθνικό Μνημόσυνο διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και την οικογένεια του αείμνηστου Γεώργιου Μ. Δράκου . Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι τοπικές αρχές των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου, Χάρτζιας. Κάτω Δευτεράς και Πεντακώμου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Ηρωα στο προαύλιο της εκκλησίας. Στεφάνια κατατέθηκαν από τη οικογένεια του Ηρωα , τη Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Κερύνειας ( Λ/σού) , εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου , από τον τέως Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου , τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων , τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίου Αμβροσίου , Χάρτζιας,,Κάτω Δευτεράς και Πεντακώμου τα σωματεία «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος» , «Ελεύθερη Χάρτζια», Α.Π.Ο. «Χρυσομηλιά» Αγίου Αμβροσίου , Κ.Ν. Προμηθέας Αγίου Αμβροσίου και το LobbyforCyprus .

Μετά τη λήξη του Μνημοσύνου οι διοργανωτές παρέθεσαν δεξίωση σε κέντρο στη Ακτή του Κυβερνήτη.

Με τη ευκαιρία οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τη κοινότητα Πεντακώμου και τη Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι. Ν. Παναγίας Νεροφορούσας για τη φιλοξενία καθώς και όσους παρευρέθηκαν στο Μνημόσυνο.

Εκ του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας