Τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 το Εθνικό Μνημόσυνο του Γεώργιου Μιχαήλ Δράκου

mnimosyno g drakou
Ανακοίνωση

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΣΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μ. ΔΡΑΚΟΥ

Τελέσθηκε, την Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015, στον Ιερό Ναό Παναγίας Νεροφορούσας Πεντακώμου, το Εθνικό Μνημόσυνο του καταδρομέα Γεώργιου Μιχαήλ Δράκου από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας,ο οποίος έπεσε μαχόμενος τον Ιούλιο 1974,υπερασπιζόμενος την πατρώα γη στα κράσπεδα της Κερύνειας.
Το Εθνικό Μνημόσυνο διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και την οικογένεια του αείμνηστου Γεώργιου Μ. Δράκου . Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Σοφοκλής Σάββα.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι τοπικές αρχές των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου, Χάρτζιας και Πεντακώμου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Ηρωα στο προαύλιο της εκκλησίας. Στεφάνια κατατέθηκαν από τη οικογένεια του Ηρωα , τον Επαρχο Κερύνειας , το Κ.Σ. ΕΔΕΚ , το ΕΥΡΩΚΟ , το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών, τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίου Αμβροσίου , Χάρτζιας και Πεντακώμου , τα σωματεία «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος» , Α.Π.Ο. «Χρυσομηλιά» Αγίου Αμβροσίου , Κ.Ν. Προμηθέας Αγίου Αμβροσίου , Αθλητικό σωματείο “Πεντάκωμο“ και κυνηγετικό σύλλογο Πεντακώμου .
Μετά τη λήξη του Μνημοσύνου οι διοργανωτές παρέθεσαν δεξίωση σε κέντρο στη Ακτή του Κυβερνήτη.
Με τη ευκαιρία οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τη κοινότητα Πεντακώμου και τη Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι. Ν. Παναγίας Νεροφορούσας για τη φιλοξενία καθώς και όσους παρευρέθηκαν στο Μνημόσυνο.
Εκ του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας