Συμμετοχή στο Κατακλυσμό Κερύνειας

16/05/2012

Εκδηλώσεις Κατακλυσμού Επαρχίας Κερύνειας – 4 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Οι κατεχόμενοι Δήμοι της Επαρχίας Κερύνειας, Kερύνειας, Λαπήθου και Kαραβά, η Ένωση Kοινοτήτων Επαρχίας Kερύνειας και ο Ναυτικός Όμιλος Kερύνειας διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση “Κατακλυσμός Επαρχίας Kερύνειας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012 και ώρα 5.30μμ στο Οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας στη Λεμεσό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παραδοσιακά αγωνίσματα ξηράς και θαλάσσης όπως αυτά γινόντουσαν στην Επαρχία Κερύνειας και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμανάκι της Λάμπουσας του Καραβά. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν αγωνίσματα ολισθηρού ιστού, καταδίωξης πάπιας, εύρεσης του τυχερού λεμονιού καθώς και διάφοροι άλλοι διαγωνισμοί ξηράς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας οι οποίοι διακρίνονται με τις επιδόσεις τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου «Χρυσομηλιά» του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να τονιστεί η μεγάλη σημασία που όλοι πρέπει να δίνουμε στον πολιτισμό και τις ρίζες μας ιδιαίτερα σε μια περίοδο προσφυγιάς, όπου χρειάζονται πολλές αντοχές για να συνεχίζονται και να διατηρούνται οι παραδόσεις που για χρόνια διοργάνωναν οι πρόγονοί μας. Το παρελθόν και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας, σφραγίζει την ιστορία του τόπου μας και δίνει κατεύθυνση και όραμα δημιουργίας σε όλους μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ο ορίζοντας των δραστηριοτήτων μας πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο, τη λευτεριά της πατρίδας και τη διασφάλιση και επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.