Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τους τελειόφοιτους μαθητές

teloiofoitoi2013
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ
ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

04 Ιουλίου 2013                    
                                                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολική Εφορεία Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας για τους απόφοιτους της σχολικής χρονιάς 2012-2013 με καταγωγή από τον Αγιο Αμβρόσιο,τη Χάρτζια και τη Καλογραία.

Η εκδήλωση έγινε τη Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας, στη Παλλουριώτισσα και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου εκπαιδευτικού Κύρου Χατζηκύρου με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του.

Τους προσκεκλημένους, καθώς και τους τελειόφοιτους και τους συγγενείς τους , καλωσόρισε εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας , ο Γραμματέας κ. Ανδρέας Προδρόμου , ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Σ.Ε. κ. Σάββας Ξιούρης . Χαιρετισμούς απύυθυναν επίσης οι : Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος , η κ. Λουκία Χατζημιχαήλ,Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης,ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Σέργιος Πρωτοπαπάς Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κερύνειας και η κ. Σωτηρία Ιωάννου εκ μέρους των παλαιών αποφοίτων. Αντιφώνηση εκ μέρους των αποφοίτων της φετινής χρονιάς , έγινε από την Ηλέκτρα Γ. Κυρατζή.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των αποφοίτων και επίδοση τιμητικών πλακετών και δώρων που προσέφεραν στη Σχολική Εφορεία φίλοι και εκτιμητές του έργου της.

Τιμητική πλακέττα επιδόθηκε ,μεταθανάτια, στον αείμνηστο εκπαιδευτικό Κύρο Χατζηκύρου ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και τιμής για τη προσφορά του στη εκπαίδευση του Αγίου Αμβροσίου και της Κύπρου . Τιμήθηκε επίσης η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κερύνειας για τη πολύτιμη προσφορά της στη διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών της πατρίδας μας.

Τη εκδήλωση τίμησαν επίσης με τη παρουσία τους οι : η κ. Ελένη Μαύρου, τ. Υπουργός Εσωτερικών , μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ , η κ. Θεοδοσία Λοή , μέλος Κ.Ε. Κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών, o Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, οι κοινοτάρχες Χάρτζιας και Καλογραίας, οι πρόεδροι των Σχολικών Εφορειών Κερύνειας Λαπήθου και Καραβά καθώς και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων των τριών κοινοτήτων και άλλοι παράγοντες.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε μικρό θεατρικό δρώμενο με τη μικρή Αγγέλικα Α.Κυρατζή και μουσική ενότητα με τους Χρίστο Βρακά στη κιθάρα και Ανδρέα Ππίλο στο τραγούδι. Προβλήθηκαν επίσης διαφάνειες από το Γυμνασιο Αγίου Αμβροσίου και από μνημεία των τριών κατεχόμενων κοινοτήτων.
Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.

Η Σχολική Εφορεία ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν και όσους προσέφεραν δώρα για τα παιδιά.Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τη εκκλησιαστκή επιτροπή του Ι.Ν.Παναγίας Ευαγγελίστριας για τη παραχώρηση της αίθουσας.

Εκ της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας