Σε κλιμα βαθυτάτου πένθους η κηδεία της Ελένης Βλάχου

22 Ιανουαρίου 2014

Σε κλιμα βαθυτάτου πένθους και έντονης συγκίνησης η κοινότητα Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και όλη η Κύπρος αποχαιρέτησαν τη περασμένη Δευτέρα 20.01.2014, τη Ελένη Βλάχου, τη αγέρωχη αγωνίστρια, τη Μάνα όλων των Αγνοουμένων, όπως της προσδόθηκε ο τίτλος εις ένδειξη αναγνώρισης για τον αγώνα της για όλους τους αγνοούμενους. Η Ελένη Βλάχου έφυγε από τη ζωή στη προσφυγιά, σε ηλικία 82 ετών με το πικρό παράπονο της μη διακρίβωσης της τύχης του πολυαγαπημένου της γιου Νίκου που αγνοείται από τη δεύτερη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής τον Αύγουστο του 1974.

Στη κηδεία της που έγινε από τον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα της Κύπρου, συναγωνίστριες της εκλιπούσης, πλήθος συγχωριανών της, φίλοι και εκτιμητές του αγώνα της.

Της κηδείας προέστη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος. Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας κ. Σάββας Ξιούρης ενώ λόγια αποχαιρετισμού απευθύνθηκαν από τον Μητροπολίτη Κερύνειας, τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ογάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων κ. Νίκο Θεοδοσίου και τη εγγονή της μακαριστής Ελένης, Άντρη Χατζημπέη. Ποίημα αφιερωμένο στη αγωνίστρια Μάνα απήγγειλε ο συγχωριανός της κ. Μιχάλης Ψύλλας.

Στεφάνια τιμής και εκτίμησης κατατέθηκαν εκ μέρους : του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μητροπολίτη Κερύνειας, του Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του Προέδρου του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ , των Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών, της Συμμαχίας Πολιτών, του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, του Δημάρχου Λάρνακας, του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου, του Κ.Σ. Κελλιών, της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, του Συνδέσμου Εφέδρων 361 Τ.Π., της Ε.Ε. Κερύνειας της Συμμαχίας Πολιτών, της ΣΠΕ Αγ.Αμβροσίου, του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, του σωματείου Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος, του Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγ.Αμβροσίου, του Κ.Ν. Προμηθέας Αγ.Αμβροσίου, του Πολιτιστικού σωματείου Τάμα , των συναγωνιστριών της εκλιπούσης και της οικογένειας της αγέρωχης Αγωνίστριας, της ηρωικής Μάνας και περήφανης Κερυνειώτισσας.

Η ταφή της μακαριστής Ελένης έγινε στο κοιμητήριο Αγγλισίδων.

Αιώνια η τιμή και η θύμηση της και φωτεινό ας μείνει το παράδειγμα της !

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας