Με επιτυχία έγινε το συναπάντημα αλληλεγγύης Αγίου Αμβροσίου – Χάρτζιας

13 Μαίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε τη Κυριακή 12 Μαίου 2013, στο Δημοτικό γήπεδο Λατσιών,  το Αθλητικό Συναπάντημα Αλληλεγγύης των προσφυγοποιημένων γειτονικών κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου και Χάρτζιας .

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης,  39 σχεδόν χρόνια μετά τη προσφυγοποίηση τους,  οι δύο γειτονικές κοινότητες της επαρχίας Κερύνειας ξανασυναντήθηκαν στους αθλητικούς χώρους,  χάρις στη πρωτοβουλία των σωματείων Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου και Δικέφαλος Χάρτζιας.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο κοινοτήτων ξαναβρέθηκαν σε ένα διαφορετικό αγώνα στη προσφυγιά με τις αναμνήσεις να τους κατακλύζουν.

Οι παλαίμαχοι του Αγίου Αμβροσίου επικράτησαν τελικά με 3-0.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ των ομάδων της Χρυσομηλιάς και του Δικεφάλου με τελική νικήτρια τη ομάδα της Χρυσομηλιάς με 4-0.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης γινόταν συλλογή τροφίμων που διατέθηκαν σε άπορες οικογένειες μέσω του Δήμου Λατσιών.

Η εκδήλωση τελούσε υπό τη αιγίδα του Δημάρχου Λατσιών κ. Παναγιώτη Κυπριανού και στηριζόταν από τα κοινοτικά συμβούλια των δύο κοινοτήτων.

Το παρών του έδωσε ο Βουλευτής Κερύνειας κ. Μάριος Μαυρίδης.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όσους φίλους παρευρέθηκαν και ενίσχυσαν τον στόχο της εκδήλωσης για συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον Δήμο Λατσιών για τις διευκολύνσεις και τη αθλοθέτηση της εκδήλωσης.