Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το λαϊκό ποιητή Βασίλη Χαπέσιη

12-12-2012

                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 , στη Λευκωσία , στη Στοά του παλαιού Δημαρχείου , η Βραδιά Ποίησης που διοργάνωσαν από κοινού ο Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και ο ραδιοφωνικός σταθμός ASTRA 92.8 και ήταν αφιερωμένη στον λαικό ποιητή από τον Αγιο Αμβρόσιο Κερύνειας , αείμνηστο Βασίλη Χαπέσιη.

Στη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συζύγου του , εκτιμητών της ποιητικής δημιουργίας του α. Β. Χαπέσιη καθώς και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τη αίθουσα της εκδήλωσης αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στον ποιητή που με τη διαχρονική του ποιητική πορεία τίμησε τη κοινότητα του και πρόσφερε τα μέγιστα στη λαική κληρονομιά της Κύπρου.

Το πρόγραμμα σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο Αγιαμβροσίτης δημοσιογράφος και λαογράφος Γιώργος Σοφοκλέους και σ`αυτό συμμετείχαν η ηθοποιός Λίνα Ζένιου Παπά , ο γιός του αείμνηστου Β.Χαπέσιη , Μιχάλης Χαπέσιης , ο μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Μόζορας , χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Βασιλιτζιά και το μουσικό σχήμα του Ηλία Ηλία Χ“ Μιχαήλ . Μέσα από ένα κράμα αφήγησης , προβολών , τραγουδιού , τσιαττιστών , ποίησης και χορού αναδείχθηκε ο ιδιαίτερος πλούτος της λαικής ποιητικής δημιουργίας του Βασίλη Χαπέσιη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης λειτούργησε επίσης και έκθεση λαικής χειροτεχνίας του Αθηνόδωρου Γεωργίου.

Το Δ.Σ. του Ομίλου μας εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες στο Προεδρικό ζεύγος που τίμησε τη εκδήλωση με τη παρουσία του καθώς και σ`όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στη διεύθυνση και το προσωπικό του ASTRA 92.8 για τη άψογη συνεργασία.

Θερμότατα συγχαρητήρια εκφράζουμε στους συντελεστές του εξαιρετικού προγράμματος και κυρίως στον φίλο Γιώργο Σοφοκλέους.