Καταγγελία προς τη ΠΟΑΣΠ κατά του διαιτητή του αγώνα με Δημητράκη Αργάκας

Πάφος 07-12-2011

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ο.Α.Σ.Π

Θέμα: Διαιτησία αγώνα ‘Χρυσομηλιά’ – ‘Δημητράκης Αργάκας’

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να καταγγείλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την διαιτησία του αγώνα της ομάδας μας, ‘Χρυσομηλιά’ Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας εναντίον της ομάδας του ‘Δημητράκη Αργάκας’ που διεξήχθη την Κυριακή 04-12-2011 στο Γήπεδο Μουττάλου.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εξ’ αρχής ότι η καταγγελία της διαιτησίας αφορά μόνο τον Διαιτητή του αγώνα κ. Γιαννάκη Σοφοκλέους από τον οποίο έχουμε σοβαρότατα παράπονα και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τους δύο Βοηθούς Διαιτητές οι οποίοι ήταν άψογοι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Διαιτητής του αγώνα έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι δεν θα αντιμετώπιζε ισότιμα την ομάδα μας. Τα σημεία για τα οποία η ομάδα μας έχει παράπονα από τον Διαιτητή είναι πάρα πολλά. Δεν είναι πρόθεση μας να τα απαριθμήσουμε όλα γιατί πραγματικά αυτά είναι τόσα πολλά, απλά θα θέλαμε να εστιάσουμε σε μερικά κραυγαλέα καθώς επίσης και στη συμπεριφορά του Διαιτητή μέσα στο γήπεδο η οποία ήταν προκλητική και άφησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας εκτεθειμένους στο υπερβολικά σκληρό, αντιαθλητικό και βάναυσο παιχνίδι συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας.

Η ομάδα μας έμεινε νωρίς, περίπου από το 21ο λεπτό του αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής ποδοσφαιριστή μας με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, ενώ αυτός είχε απλά ρωτήσει τον διαιτητή ‘Γιατί μου δείχνετε κάρτα;’. Αυτός ήταν ο λόγος αποβολής του ποδοσφαιριστή μας!!!.

Πέραν από αυτό ο Διαιτητής ανέκτηκε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων με αποτέλεσμα τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας μας να διακομισθούν στο Νοσοκομείο. Αποκορύφωμα του παιχνιδιού αυτού είναι η φάση στην οποία ο ποδοσφαιριστής του ‘Δημητράκη Αργάκας’ με τον Αριθμό 17, χτύπησε εν ψυχρώ τον ποδοσφαιριστή μας με τον Αριθμό 9 και ενώ αυτός βρισκόταν τραυματίας στο έδαφος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ποδοσφαιριστής μας να τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό μάτι το οποίο μόνο από τύχη και την βοήθεια του Θεού δεν έχει χάσει. Όλα αυτά συνέβησαν μόνο ένα μέτρο από τον Διαιτητή του αγώνα ο οποίος όχι μόνο δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ‘Δημητράκη Αργάκας΄, αλλά ούτε καν του έκανε παρατήρηση. Ενδεικτικό της βαναυσότητας του χτυπήματος, είναι ότι ο προπονητής της ομάδας του ‘Δημητράκη Αργάκας’ ΄εκανε αμέσως αλλαγή τον εν λόγω ποδοσφαιριστή αντιλαμβανόμενος ότι ο ποδοσφαιριστής του θα έπρεπε να είχε δεχτεί την κόκκινη κάρτα. Συνολικά σημειώσαμε τρεις (3) περιπτώσεις που ο Διαιτητής θα έπρεπε να είχε κάνει χρήση της Κόκκινης Κάρτας σε παίκτες της αντιπάλου ομάδας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την ευκολία με την οποία απόβαλε τον παίκτη της δική μας ομάδας. Παράλληλα ο κ. Σοφοκλέους αγνόησε προκλητικά δύο οφθαλμοφανέστατες περιπτώσεις πέναλτυ υπέρ της ομάδας μας , μία σε κάθε ημίχρονο. Σε άλλη επίσης περίπτωση στο δεύτερο ημίχρονο , ανατροπής ποδοσφαιριστή μας έξω από τη επανορθωτική περιοχή της αντιπάλου ομάδας και ενώ υπέδειξε το φάουλ δεν έδειξε τη κάρτα ως όφειλε αφού ο αντίπαλος ήταν ο τελευταίος παικτης.  Οι περίπου τρακόσιοι (300) φιλάθλοι οι οποίοι ήταν στο παιχνίδι έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης διαιτητικής παρωδίας κάτι που αφήνει εκτεθειμένους , τόσο τον Διαιτητή όσο και την Ομοσπονδία η οποία όρισε τον κ. Σοφοκλέους για να διαιτητεύσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η απορία, η αγανάκτηση και η οργή μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αφού πρόκειται για ένα διαιτητή ο οποίος αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση. Η συμπεριφορά του κυρίου Σοφοκλέους μέσα στο γήπεδο ήταν τέτοια η οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι εμπίπτει στην σφαίρα του ανθρωπίνου λάθους. Πιστεύουμε ότι έχουμε την κοινή ποδοσφαιρική λογική και εμπειρία για να ξεχωρίσουμε το ανθρώπινο λάθος.

 Αξιότιμοι Κύριοι,

Το σωματείο μας κάνει τα τελευταία δύο χρόνια μια τεράστια προσπάθεια για να συντηρήσει μέσα σε συνθήκες προσφυγιάς ποδοσφαιρική ομάδα , να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο σύνολο και να προσφέρει όμορφο θέαμα στους φιλάθλους. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές μας το μήνυμα ότι στο γήπεδο θα πρέπει να σέβονται απόλυτα τους αντιπάλους αλλά και τους Διαιτητές του Αγώνα. Αυτό το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η Ομάδα μας ξεχωρίζει εντός του αγωνιστικού χώρου, όχι μόνο για την αγωνιστική της συμπεριφορά και απόδοση, αλλά κυρίως για τον σεβασμό που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές μας για το άθλημα του Ποδοσφαίρου.         Αυτό είναι αναντίλεκτο γεγονός το οποίο όλοι οι φιλάθλοι αντιλαμβάνονται κάθε αγωνιστική. Είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που η Ομάδα μας έχει σταθερά πολλούς φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι και οι οποίοι αυξάνονται κάθε εβδομάδα.

Στα τελευταία τέσσερα (4) παιχνίδια είναι η 2η φορά που αντιμετωπίζουμε  εχθρική και ανεξήγητη διαιτησία. Την πρώτη φορά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κρατήσουμε ήπια στάση, αλλά δυστυχώς μετά από το τελευταίο παιχνίδι δεν μας μένει άλλη οδός από την καταγγελία της Διαιτησίας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Επικαλούμαστε και την προσωπική παρουσία και μαρτυρία αρκετών μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχουμε ένα ισότιμο πρωτάθλημα το οποίο θα παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σε καμιά περίπτωση δεν ζητούμε την εύνοια της Διαιτησίας, αλλά απλά την ισότιμη μεταχείριση μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Δεν θα διστάσουμε σε καμιά περίπτωση να κακίσουμε διαιτησίες οι οποίες τυχόν σε κάποιο παιχνίδι να ευνοήσουν την Ομάδα μας.

Ευελπιστούμε ότι η διαμαρτυρία μας αυτή θα εισακουστεί από την Ομοσπονδία για να μπορέσουμε έτσι να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια μέσα στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για τις όποιεςσδήποτε διευκρινίσεις πιθανόν να χρειάζεστε.