Επιτυχής η εκδήλωση Κατακλυσμού Κερύνειας

2015.6.1 kataklismos 2

02/06/2015

Κατακλυσμός Επαρχίας Κερύνειας – 1.6.15

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2015

Για άλλη μια φορά οι Κερυνειώτες ξανάσμιξαν στην προσφυγιά και παρακολούθησαν την παραδοσιακή εκδήλωση του Κατακλυσμού της επαρχίας Κερύνειας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015, στο υπαίθριο θεατράκι «Ονήσιλλος» στη Λεμεσό, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Kερύνειας και τη στήριξη των τριών Δήμων της επαρχίας, Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά και την Ένωση Kοινοτήτων Επαρχίας Kερύνειας.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε αγιασμό από το Μητροπολίτη Κερύνειας κ. Χρυσόστομο, χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας κ. Οδυσσέα Πατσαλίδη, τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιβερών κ. Φανή Ματθαίου εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και το Δήμαρχο Κερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου, εκ μέρους των Κατεχομένων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά.

 
   

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων, παραδοσιακά αγωνίσματα θαλάσσης όπως αυτά γινόντουσαν στην επαρχία Κερύνειας και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμανάκι της Λάμπουσας του Καραβά.

2015.6.1 kataklismos 3

Tο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, περιλάμβανε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Χρυσομηλιά», Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας 2015.6.1 kataklismos 1

καθώς επίσης και μια παραδοσιακή ενότητα με τσιαττιστά από τους Ξενή Παντελή, Χρίστο Τσιαλή και Γιάννη Ττίκκη.

2015.6.1 kataklismos 4

Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η μεγάλη σημασία που όλοι πρέπει να δίνουμε στον πολιτισμό και τις ρίζες μας ιδιαίτερα σε μια περίοδο προσφυγιάς, όπου χρειάζονται πολλές αντοχές για να συνεχίζονται και να διατηρούνται οι παραδόσεις που για χρόνια διοργάνωναν οι πρόγονοί μας. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης, το παρελθόν και η πλούσια κληρονομιά μας, σφραγίζουν την ιστορία του τόπου μας και δίνουν κατεύθυνση και όραμα δημιουργίας σε όλους μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά στην οποία πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε πληροφορίες και υλικό για την πλούσια πολιτιστική παράδοση των κατεχόμενων περιοχών μας.