Επιτυχής η εκδήλωση για τους απόφοιτους 2013/2014

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 1

                                                                 
                                  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ  ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


05 Ιουλίου 2014                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολική Εφορεία Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας για τους απόφοιτους της σχολικής χρονιάς 2013-2014 με καταγωγή από τον Αγιο Αμβρόσιο, τη Χάρτζια και τη Καλογραία.

Η εκδήλωση έγινε τη Τρίτη 01 Ιουλίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας, στη Παλλουριώτισσα και ήταν αφιερωμένη στους μαθητές , εθελοντές-εθνοφρουρούς της περιόδου 1963-64 καθώς και στον αέιμνηστο Νεοκλή Παπαθεοδούλου.

Τους προσκεκλημένους, καθώς και τους τιμώμενους , καλωσόρισε εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας , ο Γραμματέας κ. Ανδρέας Προδρόμου , ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Σ.Ε. κ. Σάββας Ξιούρης . Χαιρετισμούς απύυθυναν επίσης οι : η κ. Γιουλα Νεοφύτου,Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο αιδεσιμότατος Δημήτριος Κούτσιος εκ μέρους του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και ο κ. Κλεάνθης Ερωτοκρίτου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κερύνειας Αντιφωνήσεις έγιναν από τον κ. Σοφοκλή Σάββα εκ μέρους των μαθητών , εθελοντών-εθνοφρουρών ς της περιόδου 1963-64 και των παλαιών αποφοίτων και από τον Γιάννη Νεοκλή Παπαθεοδούλου εκ μέρους των αποφοίτων της φετινής χρονιάς.

Τιμητική πλακέττα επιδόθηκε ,μεταθανάτια, στον αείμνηστο Νεοκλή Παπαθεοδούλου ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και τιμής για τη προσφορά του στα κοινά του Αγίου Αμβροσίου.

Ακολούθως έπιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους μαθητές , εθελοντές-εθνοφρουρούς της περιόδου 1963-64 με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 50-χρονων από τη προσφορά τους.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των αποφοίτων της φετινής χρονιάς και επίδοση αναμνηστικών πλακετών και δώρων που προσέφεραν στη Σχολική Εφορεία φίλοι και εκτιμητές του έργου της.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε απαγγελίες από τους Παναγιώτα Α. Κυρατζιή και Μιχάλη Ανδρέου καθώς και μουσική ενότητα με τη Χαρά Σάββα Μίλλερ.

Προβλήθηκαν επίσης διαφάνειες από το Γυμνασιο Αγίου Αμβροσίου και από μνημεία και τοπία των τριών κατεχόμενων κοινοτήτων.

APOFOITOI13-14

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.

Τη εκδήλωση τίμησαν επίσης με τη παρουσία τους οι :Ο βουλευτής Κερύνειας κ. Μάριος Μαυρίδης , η κ. Ελένη Μαύρου, τ. Υπουργός Εσωτερικών – Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ , ο κ. Κυριάκος Γέρος – Ε.Γ. ΔΗΣΥ Κερύνειας, ο κ. Πιερής Πιερή – Μέλος της Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών , ο διοικητής της Δ` Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Γιάγκος Γιάγκου εκ μέρους του Υπουργείου Αμυνας , o Δήμαρχος Κερύνειας κ. Γλαύκος Καριόλου, οι κοινοτάρχες και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων Αγίου Αμβροσίου , Χάρτζιας και Καλογραίας, η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας κ. Αίμιλη Γερούδη , ο κ. Λάμπρος Μαούρης – μέλος της Σχολικής Εφορείας Καραβά, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας κ. Οδυσσέας Πατσαλίδης, καθώς και εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων των τριών κοινοτήτων και άλλοι παράγοντες.

Η Σχολική Εφορεία ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν και όσους προσέφεραν δώρα για τα παιδιά. Ευχαριστεί επίσης όσους συνέβαλαν στη επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης,Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τη εκκλησιαστκή επιτροπή του Ι.Ν.Παναγίας Ευαγγελίστριας για τη παραχώρηση της αίθουσας.

Εκ της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας