ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παραδοσιακή εκδήλωση του Κατακλυσμού της επαρχίας Κερύνειας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012, στο χώρο του οικήματος του Ναυτικού Ομίλου Kερύνειας στη Λεμεσό, με διοργανωτές τους τρεις Δήμους της επαρχίας μας, Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, την Ένωση Kοινοτήτων Επαρχίας Kερύνειας και το Ναυτικό Όμιλο Kερύνειας.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας κ. Γιώργο Χατζηπαναγή, τον κ. Χριστάκη Σταυρίδη εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και το Δήμαρχο Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα, εκ μέρους των Κατεχομένων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων, παραδοσιακά αγωνίσματα ξηράς και θαλάσσης όπως αυτά γινόντουσαν στην Επαρχία Κερύνειας και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμανάκι της Λάμπουσας του Καραβά. Συγκεκριμένα διεξήχθησαν τα παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα, του ολισθηρού ιστού, καταδίωξης πάπιας, εύρεσης τυχερού λεμονιού. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας οι οποίοι διακρίνονται με τις επιδόσεις τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Tο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, περιλάμβανε ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Α.Π.Ο. «Χρυσομηλιά» Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας καθώς επίσης και μια μουσική ενότητα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.       

Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η μεγάλη σημασία που όλοι πρέπει να δίνουμε στον πολιτισμό και τις ρίζες μας ιδιαίτερα σε μια περίοδο προσφυγιάς, όπου χρειάζονται πολλές αντοχές για να συνεχίζονται και να διατηρούνται οι παραδόσεις που για χρόνια διοργάνωναν οι πρόγονοί μας.