Ειδικό αφιέρωμα τηςΚΟΠ για την γυναικεία μας ομάδα

Επιβράβευση με ασπίδα ήθους

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας για δεύτερη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το έπαθλο ήθους και η απονομή έγινε στην πρόσφατη εκδήλωση ήθους της ΚΟΠ.

Η προσφυγική ομάδα στην περσινή αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην 5η θέση σε σύνολο επτά ομάδων, όμως η σωστή της συμπεριφορά έφερε την τιμητική επιβράβευση με το έπαθλο ήθους.

Η Χρυσομηλιά κατέκτησε το έπαθλο και την αγωνιστική περίοδο 2011 -2012 και αυτή η επιβράβευση ενισχύει τον πολύπλευρο της ρόλο.
 
Από τη πρώτη χρονιά λειτουργίας του ομίλου (2009) και σε συνεργασία με το σωματείο ΑΜΟ Κοφίνου συστάθηκε ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών με τη ονομασία ΑΜΟΚ – Χρυσομηλιά με συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΚΟΠ.

Από τη ποδοσφαιρική περίοδο 2010 – 2011 η ομάδα συνεχίζει τη λειτουργία της ως Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας με αδιάλειπτη παρουσία στις διοργανώσεις της ΚΟΠ.

Ο πολύπλευρος ρόλος που διαδραματίζει χρόνο με το χρόνο την ενισχύει και όπως θα δούμε και μέσα από τις δηλώσεις της Γεωργίας Πιττάκα η βράβευση με την Ασπίδα Ήθους ΚΟΠ αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για την οικογένεια της Χρυσομηλιάς.

«Η Χρυσομηλιά χρόνο με το χρόνο αγωνιστικά παρουσιάζεται καλύτερη και αυτό μας ικανοποιεί. Λειτουργούμε ως οικογένεια και το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μας κάνει πιο δυνατές. Είναι πολύ σημαντικό το βραβείο ήθους που κερδίσαμε και φέτος για πολλούς λόγους.

Ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να φέρουμε περισσότερες ποδοσφαιρίστριες κοντά στο άθλημα και να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Μαθαίνουν ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η νίκη.

Υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο, σεβασμό στο ίδιο το άθλημα και η αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει στην κοινωνία του ποδοσφαίρου μας για να υπάρχει ποδόσφαιρο. Στοιχεία που βοηθούν γενικότερα και στη δική μας ομάδα υπάρχει και συνέχεια και συνέπεια στο σεβασμό» τονίζει χαρακτηριστικά η αρχηγός της ομάδας.

Για την προσωπική της οκταετή πλέον εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου αναφέρει:

«Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι κέρδισα πολλές εμπειρίες, πολλούς φίλους, πολλές χαρές και λύπες, εμπλούτισα το ημερολόγιο των συναισθημάτων μου… Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου και τις θυσίες που έκανα για να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο».

Η Γεωργία εμφανίστηκε αρχικά στο χώρο του αθλητισμού με την πετοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ Καραβά, ακολούθως έπαιξε στην ΑΜΟΚ Κοφίνου, τη Βάμος Ιδαλίου και θυμάται…

«Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και είχα πάντα την κρυφή ελπίδα ότι κάποια μέρα θα παίξω ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενη που τα κατάφερα», τονίζει η δασκάλα που εργοδοτείται σήμερα τη δημόσια υπηρεσία.

Η αρχηγός της Χρυσομηλιάς έφτασε μέχρι την Εθνική Γυναικών όμως ένας τραυματισμός την έφερε πίσω και για την ώρα προσφέρει τις υπηρεσίες της μόνο στην ομάδα της.

Για το φετινό Πρωτάθλημα και την Εθνική μας η Γεωργία επισημαίνει:

«Πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί το επίπεδο και η προσθήκη ομάδων έχει βοηθήσει το ίδιο το πρωτάθλημα. Για παράδειγμα η ΑΕΑ επέστρεψε ανταγωνιστική αλλά πρόοδο παρουσιάζουν και άλλες ομάδες.

Η ίδια πρόοδος παρουσιάζεται και στην Εθνική μας, αλλά ο συναγωνισμός με άλλες ομάδες που αγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο είναι ακόμα σχεδόν άνισος για διάφορους λόγους. Στην Κύπρο είμαστε πιο πίσω, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε για να γίνουμε πιο διεκδικητικοί. Γίνεται καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες».