Διαμαρτυρία για τη διαιτησία του αγώνα ανδρών με Δημητράλη Αργάκας

Είναι με πραγματικά μεγάλη μας λύπη που για πρώτη φορά στα δύο χρόνια στα οποία αγωνιζόμαστε στα πρωταθλήματα της Π.Ο.Α.Σ.Π. που αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε δημόσια την διαιτησία συγκεκριμένου αγώνα. Το πράττουμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι αυτό εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όχι μόνο του δικού μας σωματείου, αλλά ευρύτερα του Αγροτικού Ποδοσφαίρου της Πάφου, τα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να τα προστατεύσουμε για να μπορούμε να έχουμε ένα δίκαιο, ισότιμο και αξιόπιστο πρωτάθλημα το οποίο θα μείνει μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες.

Η διαμαρτυρία-καταγγελία μας αφορά την διαιτησία του αγώνα ‘Χρυσομηλιά’ Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας – ‘Δημητράκη’ Αργάκας ο οποίος διεξήχθει την Κυριακή 04-12-2011 στο Γήπεδο Μουττάλου.  Η καταγγελία μας αφορά μόνο τον διαιτητή του αγώνα κ. Γιαννάκη Σοφοκλέους και σε καμιά περίπτωση τους δύο Βοηθούς Διαιτητές οι οποίοι πραγματικά ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του αγώνα. Δυστυχώς όμως το ίδιο δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για τον κ. Σοφοκλέους ο οποίος για ανεξήγητους λόγους φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων με μια διαιτησία η οποία είναι μακράν των δυνατοτήτων και του πρότερου διαιτητικού του βίου. Αυτό είναι που μας ανησυχεί περισσότερο.

Η συμπεριφορά του κ. Σοφοκλέους μέσα στο γήπεδο, από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα ήταν εντελώς ανεξήγητη και λυπούμαστε να αναφέρουμε ότι τα κατασυρροήν διαιτητικά του σφάλματα εναντίον της δικής μας ομάδας απέχουν μακράν από αυτά τα οποία ακόμα και ο πιο καλόπιστος από τους τριακόσιους θεατές που παρευρίσκονταν στο γήπεδο θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει ανθρώπινα. Ένα τεράστιο ‘γιατί’ πλανάται στον ορίζοντα κ. Σοφοκλέους. Ένα ‘γιατί’ για την ευκολία με την οποία από το 21ο λεπτό δείξατε 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία σε ένα ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει για το ήθος του. Ένα μεγάλο ‘γιατί’ γιατί δεν προστατεύσατε τους ποδοσφαιριστές μας από το σκληρο και βάναυσο παιχνίδι των αντιπάλων. Ένα μεγάλο ‘γιατί’ κ. Σοφοκλέους για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές μας που έφυγαν με σοβαρούς τραυματισμούς. Ένα μεγάλο γιατί για τον ποδοσφαιριστή μας ο οποίος ένα μέτρο από εσάς χτυπήθηκε εν ψυχρώ και ενω βρισκόταν στο έδαφος έπειτα από βάναυσο λάκτισμα. Μόνο από τύχη γλύτωσε το αριστερό του μάτι. Η πληγή είναι τεράστια για τον ποδοσφαιριστή μας κ. Σοφοκλέους. Η πληγή που έχετε όμως προξενήσει στην αξιοπιστία σας είνα ακόμα μεγαλύτερη.

Κ. Σοφοκλέους, είτε σας αρέσει είτε όχι το σωματείο μας ήρθε, αναπτύσσεται σωστά πάνω σε υγιείς βάσεις και θα παραμείνει. Μήνυμα ξεκάθαρο τόσο προς εσάς όσος και στους άσπονδους μας φίλους. Θα παραμείνουμε γιατί καταφέραμε μέσα σε ενάμιση  μόνο χρόνο ζωής να φέρνουμε κάθε εβδομάδα στο γήπεδο τόσο κόσμο που πολλοί  δεν έχουν καταφέρει σε δεκαετίες. Ναι κ. Σοφοκλέους, είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας που κέρδισαν μέσα στο γήπεδο με την αγωνιστική τους συμπεριφορά και δεν έπεσαν στην παγίδα. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού έπρεπε να δείξετε περισσότερο σεβασμό στους αθλητές μας.

Καλούμε την Ομοσπονδία της ΠΟΑΣΠ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε παρωδίες του τύπου που παρακολουθήσαμε την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος επιθυμούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους 300 φιλάθλους της ομάδας μας που κατέκλυσαν – για μια ακόμη φορά – το γήπεδο και έδειξαν ανωτερότητα και δεν απάντησαν στις προκλήσεις της Διαιτησίας. Συγχαρητήρια όμως πρέπει να δοθούν και στα δικά μας παιδιά που μέσα στο γήπεδο έδειξαν ότι ακόμα και με 10 παίκτες για περισσότερο από 75 λεπτά μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πιο δύσκολες συνθήκες. Τους ευχαριστούμε, με την απόδοση και το αποτέλεσμα που απέσπασαν μας έκαναν να νιώσουμε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Σας ευχαριστούμε παιδιά…