Διαμαρτυρία για τη διαιτησία του αγώνα ανδρών με Προμηθέα Μουτάλου

Πάφος  8/2/2012

Θέμα: Διαιτησία ποδοσφαιρικού αγώνα Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας-Προμηθέας Προσφύγων Μουττάλου

Πρωτάθλημα ΠΟΑΣΠ – 05/02/12

 Δια της παρούσης το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει τη προκλητικά μεροληπτική, απαράδεκτη και σφαγιαστική  διαιτησία του κ. Παρασκευά Χριστοφόρου στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Προμηθέα . Χωρίς υπερβολή , ο συγκεκριμένος κύριος, βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου και με τα συνεχή φάλτσα σφυρίγματα και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του κατάφερε κυριολεκτικά να σπάσει τα νεύρα τόσο των ποδοσφαιριστών μας όσο και των οπαδών μας αλλά και να προκαλέσει ταυτόχρονα και τον γέλωτα και την ειρωνεία των ουδέτερων παρευρισκομένων. Σε ένα θέατρο παράλογης διαιτησίας καθόρισε από νωρίς τη κατάληξη του αγώνα , σφυρίζοντας ανύπαρκτο πέναλτυ εναντίον μας, αγνοώντας καταφανέστατο πέναλτυ υπέρ μας, κιτρινίζοντας ενωρίς βασικούς ποδοσφαιριστές μας , καταστρατηγώντας απλούς και βασικούς κανονισμούς διαιτησίας , ανεχόμενος το βίαιο παιχνίδι των αντιπάλων με αποτέλεσμα  δύο βασικοί ποδοσφαιριστές μας να αποχωρήσουν σοβαρά τραυματίες στα μέσα του αγώνα, και το ακατάσχετο υβρεολόγιο από συγκεκριμένο παίκτη του Προμηθέα καθώς και τα ρατσιστικά σχόλια άλλων. Αν όπως ισχυρίστηκε ο συμπαθέστατος κ. Παρασκευάς, σφύριζε ότι έβλεπε τότε ή ο ίδιος βρισκόταν αλλού ή έχει σοβαρό πρόβλημα όρασης.

Προκαλεί πραγματικά κατάπληξη και η έκθεση του παρατηρητή που δια- πιστώνει ότι ο διαιτητής πέτυχε στο έργο του !!! . Ο παρατηρητής αναιρεί το εαυτό του μέσα από τα γραφόμενα του, καθώς αν όντως πέτυχε στο έργο του ο κ. Χριστοφόρου, τότε ο μη καταλογισμός κλασικής περίπτωσης πέναλτυ υπέρ του Προμηθέα όπως επιμελώς αναφέρει ο ίδιος ο παρατηρητής, αποτελεί από μόνο του σοβαρότατο λάθος και δεν δικαιολογεί τον υψηλό βαθμό που έσπευσε να δώσει στον κ. Χριστοφόρου. Ακόμα και τη έλλειψη συντονισμού μεταξύ διαιτητή και β` βοηθού τη αναφέρει μόνο στις παρατηρήσεις του για τον β` βοηθό!!. Περίεργη είναι επίσης και η σπουδή του να υπερτονίσει με κεφαλαία γράμματα ότι ήταν ακούσια η παράβαση στη περίπτωση που ζήτησε πέναλτυ η ομάδα μας, ενώ αισθάνεται τη ανάγκη να τονίσει ότι τελικά η φάση του πέναλτυ στο 12` ήταν δύσκολη ενώ στη αρχή της έκθεσης του πιστώνει τον διαιτητή για τη ορθότητα της απόφασης του. Δεν πείθετε κ. Παρατηρητά !

Δυστυχώς στον πιο σημαντικό αγώνα της αγωνιστικής η Ομοσπονδία επέλεξε να ορίσει ένα, κατά γενική ομολογία , αδύνατο και άβουλο διαιτητή , ευάλωτο σε πιέσεις και χωρίς προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν προδιαγεγραμμένο και αποτυπώθηκε στο γήπεδο. Ας αποτελέσει αυτό αφορμή προβληματισμού για  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καθώς και για τον πρόεδρο της Δ.Ε.  που ήταν στο γήπεδο. Αυτό το επίπεδο θέλουν για το πρωτάθλημα; Έτσι σχεδιάζουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος; Έτσι εκτιμούν τους ανθρώπους που μοχθούν μέσα από τόσες δυσκολίες να διατηρήσουν ομάδες στο πρωτάθλημα; Έτσι σέβονται τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους;

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας οφείλει να διαφυλάξει το κύρος και τη αξιοπιστία του πρωταθλήματος και να απομονώσει όσους με τη συμπεριφορά τους στους αγωνιστικούς χώρους προσβάλλουν την ιδιότητα τους και το ρόλο τους. Ως σωματείο διαμαρτυρόμαστε για τη άνιση μεταχείριση της ομάδας μας στους αγωνιστικούς χώρους(σε τρεις καθοριστικούς αγώνες ντέρμπι η ομάδα μας σφαγιάσθηκε) . Και ούτε φωνάζουμε για να ευνοηθούμε στο επόμενο. Αυτά εξάλλου είναι τακτική άλλων! Εκφράζουμε τη αγωνία μας για τη πορεία του πρωταθλήματος και απαιτούμε να επιδειχθεί περισσότερος σεβασμός στη προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Ελπίζοντας σε ευήκοα ώτα και ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθουμε.

Δ.Σ. Α.Π.Ο.  ΄΄ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ΄΄

ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ