ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ – ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ…

Είναι με μεγάλη μας λύπη που για μια ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε στο θέμα της χρήσης του Γηπέδου Μουττάλου το οποίο έχει δημιουργηθεί με την συμβολή του ΚΟΑ στο μεγαλύτερο του μέρος, αλλά και την συνδρομή του Δήμου Πάφου. Το πρόβλημα – το οποίο χρονίζει για 3η ποδοσφαιρική χρονιά – εντοπίζεται στην προσπάθεια των Σωματείων ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΠΡΟΜΗΘΕΑ, να οικειοποιηθούν το Γήπεδο, λες και έχει φτιαχτεί με δικά τους λεφτά και όχι με τα χρήματα του ΚΟΑ και του Δήμου Πάφου, χρήματα τα οποία αποτελούν δημόσιο πλούτο και η όποια προσπάθεια εκμετάλλευσης του Γηπέδου για ίδιον όφελος αποτελεί παραβίαση της αρχής της Ισότητας και δεν αρμόζει καθόλου σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Στην Κοινότητα του Μουττάλου υπάρχουν συνολικά τέσσερα ενεργά ποδοσφαιρικά Σωματεία, Αναγέννηση, ο Προμηθέας, η Χρυσομηλιά Αγ. Αμβροσίου Κερύνειας και ο F.C. Προμηθέας Μουττάλου, σωματείο το οποίο αποτελεί παράρτημα του  Προμηθέα. Σημαντικό στοιχείο το οποίο πρέπει να αναφερθεί είναι ότι την Διαχείριση του Γηπέδου την έχει η Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου Πάφου στην οποία εκπροσωπούνται τα τρία(!) εκ των τεσσάρων Σωματείων – έχει αποκλειστεί η ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ – καθώς επίσης ο εκπρόσωπος της Ομάδας του Δήμου Πάφου ( Δημοτικός Σύμβουλος Πάμπος Χ΄ Ζηνοβίου), ο Δήμαρχος Πάφου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Σιαηλής. Ακόμα ένα στοιχείο είναι ότι όλα τα Σωματεία είναι εγγεγραμμένα στην δύναμη της ΠΟΑΣΠ και αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία εκτός από την ομάδα του  F.C. Προμηθέας Μουττάλου η οποία δημιουργήθηκε φέτος και αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία.

Με κατά πλειοψηφία απόφαση της Δ.Ε. η οποία λήφθηκε στις 10-09-2012, τα τρία εκ των τεσσάρων σωματείων θα έχουν απρόσκοπτη χρήση του Γηπέδου, μέχρι και 5 προπονήσεις εβδομαδιαίως, επιπλέον την χρήση για τους εντός έδρας αγώνες τους, καθώς επίσης για τις προπονήσεις των Ακαδημιών τους. Βάσει της ίδιας απόφασης το Σωματείο της ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Γήπεδο μόνο για τους αγώνες του Πρωταθλήματος και χωρίς κανένα δικαίωμα προπόνησης!!! Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά σκανδαλώδες και δεν μπορεί να σταθεί στη βάσανο της λογικής εξήγησης. Πέραν από αυτού, το γεγονός αυτό δημιουργεί κινδύνους και για την ίδια την σωματική υγεία των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι την θέση της ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ για χρήση του Γηπέδου στήριξαν οι Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο Δ.Σ. Σιαηλής, τους οποίος και ευχαριστούμε ξανά για την στάση τους.

Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης, η προσπάθεια για αποκλεισμό του ενός εκ των τεσσάρων σωματείων έχει συγκεκριμένες σκοπιμότητες, που πέραν του ρατσιστικού χαρακτήρα τον οποίο φέρουν, υπάρχει συγκεκριμένη προσπάθεια από τα άλλα σωματεία για οικονομικό και αγωνιστικό μαρασμό του Σωματείου μας. Η απολυτή συνεργασία η οποία υπάρχει από τα δύο σωματεία στο θέμα αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαχρονικά κακές σχέσεις που έχουν σε όλα τα άλλα θέματα και αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί εύλογες υποψίες για τον πραγματικό λόγο της συνεργασίας τους και την προσπάθεια στραγγαλισμού του Σωματείου μας. Αυτούς τους λόγους θα πρέπει να τους απαντήσουν οι ίδιοι και παρά τις όποιες προσπάθειες μας δεν έχουν πει ούτε μια λέξη δημοσίως. Τελικά τα λέει όλα η σιωπή.

Σημαντικές απαντήσεις για την στάση τους θα πρέπει να δώσουν οι κύριοι Αντρέας Παπαπέτρου, Κοινοτάρχης Μουττάλου και Γραμματέας του Προμηθέα καθώς επίσης και Υπεύθυνος της Ομάδας του F.C. Προμηθέας Μουττάλου, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάμπος Χ’ Ζηνοβίου, μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Αναγέννησης και ενεργό μέλος του Σωματείου. Ο μεν – διορισθείς – Κοινοτάρχης κ. Α. Παπαπέτρου και πρώην Δ.Σ. του ΑΚΕΛ φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι ή θα πρέπει να ενεργεί ως Κοινοτάρχης για όλους και όχι να προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του δικού του σωματείου εις βάρος κάποιου άλλου σωματείου της ίδιας του της Κοινότητας ή θα πρέπει να αφήσει την μια εκ των δύο θέσεων, ο δε εκλεγείς Δ.Σ. του ΔΗΣΥ κ.  Πάμπος Χ’ Ζηνοβίου πρέπει και αυτός με την σειρά του να αντιληφθεί ότι δεν έχει εκλεγεί για να αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του δικού του σωματείου, αλλά ολόκληρης της Πόλης και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτά της Κοινότητας του Μουττάλου. Ειδικά από τον κ. Χ’ Ζηνοβίου θα περιμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση αφού και ο ίδιος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστή για πάρα πολλά χρόνια.

Δυστυχώς στην Πάφου του 2012, στην Πάφο η οποία έχει κερδίσει το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017, στην Πάφο της οικονομικής κρίσης, αντί κάποιοι να έχουν έγνοια για το πώς θα βάζουν τους νέους μέσα στα γήπεδα, έχουν την έγνοια για το πώς θα εξυπηρετήσουν μικρό-σωματειακά συμφέροντα τα οποία ανήκουν σε άλλες εποχές. Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Καλούμε ξανά τον Δήμο Πάφου, όλους τους οργανωμένους φορείς, τα άλλα σωματεία της Κοινότητας Μουττάλου και τον όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, να αντιληφθεί ότι το Γήπεδο έχει κατασκευαστεί με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ είναι ένα σωματείο εγγεγραμμένο στην Συνοικία Μουττάλου, έχει τα ίδια δικαιώματα όπως και υποχρεώσεις με τα άλλα σωματεία, δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό χώρο, και μόνος του σκοπός είναι η διατήρηση της μνήμης του αγαπημένου μας χωριού και της Κερύνειας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Θα παλέψουμε μέχρι τελικής δικαίωσης και να ξέρουν κάποιοι ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν θα διστάσουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση και να δώσουμε περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα για τα όσα συμβαίνουν στο Γήπεδο αυτό. Όσο για συγκεκριμένα ‘εξέχουσα’(τα ονόματα τους δεν αναφέρονται στην παρούσα επιστολή) μέλη της Κοινότητας μας που προσπαθούν να μας προπηλακίσουν λεκτικά απλά τους αφήνουμε στην πλήρη μιζέρια τους. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όσους αφαιρούν τον αθλητισμό από τα παιδιά μας… 

Αμβρόσιος Προδρόμου