Αντικατοχικές Εκδηλώσεις Επαρχίας Κερύνειας

Οι κατεχόμενοι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, τα Προσφυγικά Σωματεία «Η Λάπηθος», «Ο Καραβάς» και ο Όμιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας, σε συνεργασία με την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, θα διοργανώσουν τον ερχόμενο Ιούλιο αντικατοχικές εκδηλώσεις για να καταδικάσουν την Τούρκικη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κύρια συγκέντρωση των αντικατοχικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 7.00μ.μ. στο Τύμβο Μακεδονίτισσας (θλιβερή επέτειο της κατάληψης της Κερύνειας από τους Τούρκους εισβολείς, πριν 37 χρόνια).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλία από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, χαιρετισμό εκ μέρους των διοργανωτών, τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των πεσόντων και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων της Τούρκικης εισβολής και κατάθεση στεφάνων.

Στις 24 Ιουλίου θα γίνει η τέλεση Μνημόσυνου για τους πεσόντες και αποθανόντες στην προσφυγιά κατοίκους των Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στο συνοικισμό Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

Τη Δευτέρα και Τρίτη 25 και 26 Ιουλίου θα επιδοθούν ψηφίσματα από τους 3 Δήμαρχους και τους Προέδρους των προσφυγικών Σωματείων στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Πρέσβη της Ελλάδας, τα Ηνωμένα Έθνη, στο διευθυντή του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και στους Πρέσβεις των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.