Ανακοίνωση Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας

Κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας

Προς τους εκτοπισμένους κατοίκους Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας

Λευκωσία 22 Φεβρουαρίου 2012

Αγαπητοί συγχωριανοί χαίρετε και να είστε καλά. 

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας ενημερώνοντας σας επίσημα για την ανάληψη των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων μας ως το νέο κοινοτικό συμβούλιο του κατεχόμενου χωριού μας Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας. Όπως είναι ήδη γνωστό η ανάδειξη του παρόντος και για τα επόμενα πέντε χρόνια κοινοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες και τους κανονισμούς της νομοθεσίας για την εκλογή  του προέδρου και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων. Κανονικά οι εκλογές και κατά συνέπεια ανακήρυξη των προέδρων και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων διεξάγονται στις 18 Δεκεμβρίου. Ωστόσο στην περίπτωση υποβολής υποψηφιοτήτων ίσου με τον αριθμό των μελών του συμβουλίου, όπως έχει συμβεί στην δική μας κοινότητα , δεν διεξάγονται εκλογές αλλά ανακηρύσσονται άμεσα ο πρόεδρος και τα μέλη της συγκεκριμένης κοινότητας.

Με τα πιο πάνω δεδομένα το νέο κοινοτικό συμβούλιο απαρτιζεται από τα πιο κάτω άτομα:

Πρόεδρος : Σάββας Α. Ξιούρης

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Ανδρέας Προδρόμου

Mέλη:   Γεώργιος Ττοφή , Παντελής Παντελή , Σάββας  Δουκανάρης

Σε αυτή την πρώτη μεταξύ μας επικοινωνία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγχωριανούς που πρότειναν και υποστήριξαν της δική μας υποψηφιότητα. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους συνέτειναν να καταλήξουμε σε κοινό ψηφοδέλτιο με απώτερο και μοναδικό στόχο πάντοτε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ όλων των συγχωριανών ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες του συνεχιζόμενου για 37 χρόνια βίαιου και βάρβαρου εκτοπισμού από τα σπίτια, τις περιουσίες και τις ομορφιές του Αγίου Αμβροσίου.  Ευχαριστούμε ακόμη τον απερχόμενο κοινοτάρχη κ. Ανδρέα Τρυπηνιώτη, τον αναπληρωτή κοινοτάρχη κ. Νίκο Χαπέσιη και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Πρόδρομο Προδρόμου, Αμβρόσιο Μίλλερ και Σωτήρη Κουρτή για τα όσα προσέφεραν κατά την προηγούμενη πενταετία.

Τούτη τη σημαντική ώρα όλοι εμείς ως το νέο κοινοτικό συμβούλιο του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας ένα και μόνο όραμα έχουμε. Αυτό είναι το ίδιο κοινό όραμα με εκείνο του κάθε Αγιαμβροσίτη όπου και αν τον έριξε η καταραμένη προσφυγιά.  Το όνομα του οράματος μας είναι ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟ. Όσοι από τους Αγιαμβροσίτες εναπόθεσαν το δάκρυ του πόνου ή της χαράς τους στην εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου και στα γειτονικά βυζαντινά μοναστήρια της Υπάτης, της Μελανδρύνας και του Αντιφωνητή και όσοι γέμισαν το είναι τους με το πράσινο του δάσους, το γαλάζιο της θάλασσας και τη γεύση και τη μυρωδιά των χρυσομήλων του, συμφωνούν με την πιο πάνω θέση. Μέχρι να καταστεί δυνατή η δικαίωση θα πρέπει να κρατήσουμε γερά τους δεσμούς που ενώνουν τους Αγιαμβροσίτες μεταξύ τους αλλά προ πάντων με το όμορφο χωριό που μας γέννησε. Είναι μεγάλη τιμή να είναι κάποιος Αγιαμβροσίτης. Εμείς ως νέο κοινοτικό συμβούλιο διαισθανόμεθα αυτή τη βαριά ευθύνη και θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό γιατί έχουμε χρέος προς τους παλιούς, τους τωρινούς και μελλοντικούς Αγιαμβροσίτες. 

Λόγω του εκτοπισμού μας από τον Άγιο Αμβρόσιο και των πρακτικών δυσκολιών επικοινωνίας με όλους τους συγχωριανούς παρακαλούμε όπως μεταδώσετε το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής στους δικούς σας συγγενείς, γείτονες, φίλους και άλλους συγχωριανούς. Για σκοπούς διευκόλυνσης μελλοντικής μας επικοινωνίας αλλά και συμπλήρωσης του αρχείου των συγχωριανών παρακαλούμε επίσης όπως μας δώσετε τις νέες σας διευθύνσεις όσοι έχετε αλλαγή, τον αριθμό σταθερού και κινητού  τηλεφώνου και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όσους διαθέτουν.

Ακολουθεί κατάσταση με το όνομα την ταχυδρομική διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου κάθε ενός από τα μέλη για σκοπούς επικοινωνίας.

Κοινοτάρχης:

Σάββας Ξιούρης

Τηλ. 22435183, 99345183   

email: savvasxiouris@gmail.com

24 Σταυροβουνίου

1026 Καιμακλί Λευκωσία

 

Αναπληρωτής κοινοτάρχης:

Ανδρέας Προδρόμου

Τηλ. 99446897

email: pukacz@cytanet.com.cy

9 Αυγούστου Πικάρ, διαμ. 301

3101 Λεμεσός   

 

Μέλος:

Γεώργιος Ττοφή

Τηλ.99630827

email:capershill@cytanet.com.cy

4 Θουκιδίδου

2235 Λατσιά

 

Μέλος:

Σάββας Δουκανάρης

Τηλ. 99675010

email:sdoukanaris@laiki.com

1 Ελλάδος

8290 Μέσα Χωρίο

 

Μέλος:

Παντελής Παντελή

Τηλ. 99584411

4Α Πλάτωνος

1036 Λευκωσία

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας