Ανακοίνωση για τις μαύρες επετείους 15ης και 20ης Ιουλίου 1974 & 14ης Αυγούστου 1974

cyprus archbishopric palace

15 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τις μαύρες επετείους 15ης και 20ης Ιουλίου 1974 & 14ης Αυγούστου 1974
  1405108765283 wps 43 epa04310455 A handout pho  Cyprus 1974

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 42 ολόκληρα χρόνια από τη συντέλεση του μεγαλύτερου εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου και του λαού της. 42 χρόνια μαρτυρίου για το πολύπαθο νησί μας, αλλά και παράλληλα 42 χρόνια αγώνα για ελευθερία και δικαίωση της πατρίδας μας.

Οι αποφράδες αυτές μέρες που ματοκύλισαν το τόπο μας παραμένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας και θυμίζουν σε όλους μας το χρέος μας απέναντι στη πατρίδα και το λαό μας.

Καταδικάζουμε το προδοτικό χουντοφασιστικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που διενεργήθηκε , από τα μίσθαρνα όργανα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β`, ενάντια στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ`, και που κατέλυσε τη Δημοκρατία και άνοιξε τη κερκόπορτα στον Αττίλα.

Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τη βάρβαρη τουρκική εισβολή που έσπειρε τον όλεθρο στο τόπο μας, που μας ξερίζωσε από τη πατρώα γη μας, που προκάλεσε ανείπωτο πόνο στις καρδιές μας αφήνοντας πίσω νεκρούς, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους, πρόσφυγες, λεηλασία και καταστροφή.

Ειδικότερα αυτές τις μέρες που όλων οι καρδιές σφίγγονται, απευθύνουμε μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των 12 αγνοούμενων συγχωριανών μας καθώς και όλων των αγνοουμένων της Κύπρου για οριστική λύτρωση από το μαρτύριο που τους βασανίζει.

Τα χρόνια που έφυγαν δεν ξεθωριάζουν τη μνήμη και δεν αδυνατίζουν τις αντοχές μας.

Συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας, μέσα στη προσφυγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες για να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα του αγώνα και για μεταλαμπάδευση της στις νεότερες γενιές.


Παραμένουμε σταθερά αταλάντευτοι στο στόχο της δικαίωσης του λαού μας, στο στόχο της απελευθέρωσης της κατεχόμενης γης μας και της επιστροφής μας στις πατρογονικές μας εστίες.

Εκ του Δ.Σ.

Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.