Ανακοίνωση για επισόδεια στον αγώνα μας με Χλώρακα

03.02.2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς –             MME

Δια της παρούσης επιθυμούμε να αναφερθούμε στον πρόσφατο – ημ. 01.02.2015 εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τη Α.Ε.Ν Χλώρακας για το πρωτάθλημα Α` κατηγορίας της ΠΟΑΣΠ και να τονίσουμε τα εξής :

1.      Καταδικάζουμε τα όποια επεισόδια έχουν διαδραματισθεί απ`όπου και αν αυτά προέρχονται.

2.      Εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπάθεια μας προς τους τρεις ποδοσφαιριστές – που κτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Στο σημείο αυτό και προς αποκατάσταση της αλήθειας πρώτα κτυπήθηκε δικός μας ποδοσφαιριστής – 16 μόλις χρόνων – ο οποίος επίσης έτυχε ιατρικής περίθαλψης στο νοσοκομείο Πάφου.

3.      Τονίζουμε προς τους παράγοντες , ποδοσφαιριστές και οπαδούς του σωματείου ΑΕΝ Χλώρακας ότι δεν επιθυμούμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί τους

4.      Καλούμε τη Ομοσπονδία να εξετάσει σοβαρά τη γενεσιουργό αιτία των επεισοδίων που ήταν η προκλητική, εριστική και απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή καθ΄όλην τη διάρκεια του αγώνα. Επί τούτου δεν επιθυμούμε να επεκταθούμε προς το παρόν εν`όψει και της εξέτασης των γεγονότων από τα αρμόδια όργανα.

5.      Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τις όλες τις ρατσιστικές αναφορές και προσεγγίσεις από συγκεκριμένα άτομα και κύκλους με αφορμή τη καταγωγή ποδοσφαιριστών της ομάδας μας . Αυτές οι προσεγγίσεις αποτελούν πραγματικό δυναμίτη στα θεμέλια του αθλητισμού και της κοινωνίας και πρέπει άμεσα να εκλείψουν.

Η ομάδα μας κατέρχεται κάθε εβδομάδα στους αγωνιστικούς χώρους , σεβόμενη τους αντιπάλους και τους διαιτητές για να παίξει ποδόσφαιρο και μόνο.Για μας η ομάδα μας δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για προβολή του κατεχόμενου χωριού και της επαρχίας μας .Το ποδόσφαιρο δεν είναι η ουσία της ζωής μας αλλά όπως είπε και κάποιος το σπουδαιότερο δευτερεύον πράγμα σ`αυτή. Δεν θα μετατραπούμε όμως σε υποχείριο οποιουδήποτε έχει ρατσιστικές προσεγγίσεις ή απωθημένα.

             Με εκτίμηση

             Εκ του Δ.Σ.

             Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας