Ανακοίνωση Ίδρυσης

Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ανακοινώσουμε τη ίδρυση και δραστηριοποίηση του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου “ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ“ Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.

Ακράδαντη πεποίθηση μας είναι ότι μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διερχόμαστε, τόσο ως κυπριακός λαός αλλά ιδιαίτερα εμείς ως προσφυγοποιημένη κοινότητα, η πολιτιστική δραστηριότητα είναι αυτή που θα συντηρήσει τη πλούσια μακραίωνη κληρονομιά και παράδοση, θα ενώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και θα μεταφέρει στις νεότερες γενιές το μήνυμα και τη φλόγα του ακατάπαυστου αγώνα για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Παράλληλα η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες θα δώσει τη ευκαιρία, ιδιαίτερα στους νέους και νέες της κοινότητας, να γνωριστούν μεταξύ τους, να δεθούν και συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός ευρύτερου συνόλου που παρά τις δυσκολίες επαφής, των αποστάσεων και των καθημερινών προβλημάτων, εντούτοις έχει τη θέληση να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διατήρηση της ταυτότητας του.

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι ήδη έχουμε προχωρήσει στη λειτουργία της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας “ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ“ η οποία συμμετέχει από φέτος στο επίσημο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η ομάδα εδρεύει στη Κοφίνου και για τους εντός έδρας αγώνες της χρησιμοποιεί το Κοινοτικό γήπεδο Δρομολαξιάς. Καλούμε όλους να στηρίξουν τη προσπάθεια της ομάδας που, ας σημειωθεί, είναι η μοναδική που εκπροσωπεί τη επαρχία Κερύνειας.

Επιθυμούμε επίσης να εκφράσουμε τη ετοιμότητα και προθυμία μας, να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς τόσο της εκτοπισμένης κοινότητας μας, όσο και της επαρχίας μας για να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα ιδιαίτερα στοιχεία της παράδοσης μας.

Παρακαλούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας που επιθυμούν να ενισχύσουν τη προσπάθεια μας, να εκφράσουν γνώμες και εισηγήσεις ή να επικοινωνήσουν μαζί μας να απευθύνονται στα πιο κάτω πρόσωπα:

Λευκωσία : Αντώνης Πεντάρης – Τηλ. 99808305

Λεμεσός : Ανδρέας Προδρόμου – Τηλ. 99446897

Λάρνακα/Ελεύθερη Αμμόχωστος : Ανδρέας Αμβροσίου Φτωχού – Τηλ.99473833

Πάφος : Ελένη Χαπέσιη – Τηλ.99433535

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης : [email protected]

ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2010