Ανίερη συμμαχία και άδικη απόφαση για τη χρήση του γηπέδου Μουτάλλου

Πάφος

11-09-2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: Χρήση Γηπέδου Μουττάλου

 

 

Δια της παρούσης εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση μας αναφορικά με την κατά πλειοψηφία απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου για την χρήση του Γηπέδου Μουττάλου. Η σκανδαλώδης απόφαση προνοεί την χρήση του Γηπέδου ΜΟΝΟ από τα δύο εκ των τριών Σωματείων της Συνοικίας, δηλαδή του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΕΛΠΙΔΑΣ και τον αποκλεισμό του Σωματείου ‘Α.Π.Ο. ‘ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ’ Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας. Τα τρία Σωματεία είναι εγγεγραμμένα στην Συνοικία Μουττάλου και αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της ΠΟΑΣΠ. Και ενώ από τη στιγμή των εγκαινίων του γηπέδου πρίν ενάμισυ χρόνο το γήπεδο ήταν στη χρήση και των τριών σωματείων -παρά το γεγονός της άνισης μεταχείρισης της δικής μας ομάδας – τα σωματεία Αναγέννηση-Ελπίδα και Προμηθέας εκμεταλευόμενα τη νέα σύνθεση της Δ.Ε. και συμπεριφερόμενα αλαζονικά και ως «ιδιοκτήτες» αποφάσισαν να αφήσουν εκτός γηπέδου το δικό μας σωματείο !!

Η σκανδαλώδης απόφαση για αποκλεισμό του Σωματείου μας παραβιάζει κάθε κανόνα δεοντολογίας και αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο τον Δήμο Πάφου. Η σύνθεση της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι τέτοια που επιτρέπει στα Σωματεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΛΠΙΔΑ να δρουν ως Κράτος εν Κράτει. Διερωτούμαστε πως είναι δυνατόν στην Δ.Ε. να εκπροσωπούνται μόνο τα δύο εκ των τριών Σωματείων !! Επιπλέον πως είναι δυνατόν στην Δ.Ε. να εμφανίζεται ως μέλος της ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Πάμπος Χ’ Ζηνοβίου ο οποίος παράλληλα είναι και Πρόεδρος του Σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΛΠΙΔΑ την ίδια στιγμή που το Σωματείο αυτό εκπροσωπείται και με άλλο άτομο !!!.

Ως αποτέλεσμα της κατάφωρα άδικης απόφασης της Δ.Ε. τα δύο Σωματεία θα έχουν δικαίωμα 5 προπονήσεων το καθένα και επιπλέον την διεξαγωγή των παιχνιδιών τους, ενώ το Σωματείο της ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ θα μπορεί να διεξάγει μόνο τα επίσημα παιχνίδια χωρίς να έχει το δικαίωμα προπονήσεων στο γήπεδο που είναι η έδρα του !!! Επιπλέον τα δύο Σωματεία θα δικαιούνται χρόνο για τις ακαδημίες ενώ δια της πλαγίας οδού επιτρέπουν σε ποδοσφαιριστές άλλου υπό σύσταση σωματείου-δορυφόρου να χρησιμοποιεί το γήπεδο !!! Τα ίδια ισχύουν και για τα αποδυτήρια όπου έχουν αναρτήσει και τις πινακίδες τους ως να πρόκειται για δική τους περιουσία και όχι των Δημοτών !!. Πράγματα και Θαύματα !!!.

Είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για ανοικτό πόλεμο εναντίον του σωματείου μας με σκοπό τη αγωνιστική και οικονομική εξόντωση του.Τα δύο σωματεία με τις ενέργειες και την ανίερη συμμαχία τους δυναμιτίζουν το κλίμα ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος.

Καλούμε τον Δήμο Πάφο να επανεξετάσει την όλη πολιτική του όσον αφορά τους χώρους άθλησης και δη το Γήπεδο Μουττάλου και να μην επιτρέψει στα δύο Σωματεία να τον αφήνουν εκτεθειμένο. Τα δύο Σωματεία με τις ενέργειες τους δημιουργούν συνθήκες γκετοποίησης της Συνοικίας και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Δηλώνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε για την ανατροπή της αισχρής απόφασης της Δ.Ε.

Το Γήπεδο το οποίο οικοδομήθηκε με την οικονομική συμβολή του ΚΟΑ δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπροσωπικών και σωματειακών συμφερόντων εις βάρος άλλων. Ανήκει στους Δημότες της Πάφου και μόνο σ`αυτούς !

Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την απρόκλητη επίθεση από τα Σωματεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΛΠΙΔΑ καθώς και για τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ Πάμπου Χ’ Ζηνοβίου. Ο εν λόγω Δ.Σ. πέραν του γεγονότος ότι η συμμετοχή του στην Δ.Ε. δημιουργεί ερωτήματα για τις σκοπιμότητες της, θα έπρεπε ως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει παίξει για δεκαετίες ποδόσφαιρο αλλά και υπό τη ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου που θα πρέπει να γνοιάζεται για το σύνολο των Δημοτών , να τηρούσε διαφορετική στάση και όχι να αφήνει εκτός αθλητικών χώρων ολόκληρη ομάδα. Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Σάββα Βέργα και τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΑΚΕΛ Γιώργο Σιαηλή για την θετική τους στάση κατά την διάρκεια της συνεδρίας.. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση μας, ανεξαρτήτως χρόνου.

 

 

Εκ του Δ.Σ.

Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά

Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας