Έγινε με επιτυχία η εκδήλωση για διαπρέψαντες Αγιαμβροσίτες

03 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μια πολύ πετυχεμένη εκδήλωση, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας τίμησε τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 , στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Καραβιωτών, πέντε άξια τέκνα της κοινότητας που με τη δραστηριότητα τους τίμησαν και τιμούν το όνομα της γενέτειρας τους.

Για το έργο τους τιμήθηκαν οι : μ. Κυριάκος Πέσιογκες εκπαιδευτικός και τέως πρόεδρος του σωματείου Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος και οι κύριοι Γεώργιος Καίσσαρης γιατρός και πρώην διευθυντής του Δερματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Νίκος Χαπέσιης εκπαιδευτικός,τέως αναπληρωτής κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας και τέως πρόεδρος του σωματείου Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου , Γεώργιος Παπαγεωργίου πρώην βοηθός αρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου με ευρεία συμμετοχή στα κοινά του Αγίου Αμβροσίου και Γεώργιος Χατζήκυριακος τέως ανώτερος δασικός λειτουργός, ερευνητής και συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της σχολικής εφορείας Αγίου Αμβροσίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι : Μητροπολίτης Κερύνειας κ.Χρυσόστομος, ο βουλευτής Κερύνειας κ.Μάριος Μαυρίδης,εκπρόσωποι των κομμάτων ΕΥΡΩΚΟ και Κίνημα Οικολόγων, ο Δήμαρχος Καραβά κ.Ιωάννης Παπαιωάννου,οι κοινοτάρχες Χάρτζιας και Διορίους , ο γραμματέας της σχολικής εφορείας Κερύνειας και πλήθος κόσμου.

Για το έργο των τιμωμένων και τη σημασία ανάλογων εδηλώσεων μίλησε εκτενώς ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Αγίου Αμβροσίου κ. Σάββας Ξιούρης, ο οποίος απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις στους τιμώμενους . Για τον αείμνηστο Κυριάκο Πέσιογκε παρέλαβαν τα παιδιά του Αγγελος και Μιχάλης. Στις αντιφωνήσεις τους οι τιμηθέντες ευχαρίστησαν το Κ.Σ. για τη πρωτοβουλία και τόνισαν τη ιδιαίτερη σημασία που έχει γι`αυτούς να τιμούνται από τη γενέτειρα τους.

Η εκδήλωση , την οποία παρουσίαζε ο Χρίστος Παπαγεωργίου, ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι Αγγέλικα Λαούρη ,Κυριακή Χ“Κυριάκου , Νικόλας Χ“Κυριάκου με ανάγνωση κειμένων και απαγγελίες , Ανδρέας Ππίλλος και Χρίστος Βρακάς με τραγούδι και Αλέξανδρος Πέσιογκες με χορό .Τη επιμέλεια των διαφανειών είχε ο Πανίκος Χ“Παναγή και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης ο Ανδρέας Προδρόμου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους με εδέσματα που έφτιαξαν Αηγροσίτισσες νοικοκυρές.

Το Κ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης καθώς και όσους παρευρέθηκαν. Ιδιαίτερες ευγνώμονες ευχαριστίες στον Δήμο Καραβά για τη φιλοξενία και τις διευκολύνσεις.

ΕΚ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ